Posted in Massage
Behandling: Massage

Många tror att för en djupvävnadsmassage ska vara bra behöver den göra ont. Det här är helt enkelt inte sant, och tanken av att ju mer smärta desto bättre kommer bara leda till besvikelse, eftersom det vanligtvis gör mer dåligt än gott. Djupvävnadsmassage har sitt ursprung i svensk massage, och om det sker korrekt, arbetar det gradvis djupare och djupare i kroppens egen takt. Därför är det utformat för att arbeta långsamt och djupt för att frigöra mönster av kronisk spänning.

Vanligtvis finns det bara tillräckligt med tid att arbeta på ett eller två områden av kroppen, eftersom det tar tid att gradvis slappna av och släppa spänningar i ett djupt lager av muskler. Det finns tillfällen där ytterligare andning kan krävas eftersom det kan finnas ett område med “obehag” men det är inte en smärtsam upplevelse.

“En timma ryggmassage som var helt underbar, trött och ond rygg som känns som ny!”

Emma Sloberg

I en hälsosam muskel kommer fibrerna och fascia att glida smidigt med terapeutens tryck och rörelse och böja en böj runt benen. När en muskel skadas kommer de uppställda områdena att bygga upp ärrvävnad, vilket kan leda till vad som kallas och vidhäftning. Denna vidhäftning är också allmänt känd som en “knut” och kan utarbetas genom att arbeta fascia tillbaka till sin naturliga plats med friktion och användningen av de ovan angivna formerna. Ett annat resultat av kronisk smärta och spänning kan vara överanvändning eller brist på användning av en eller flera muskelgrupper, vilket kan leda till förkortning av musklerna, som sedan måste sträckas och förlängas.

Som ovan nämnts är djupvävnadsmassage vanligtvis fokuserad på ett eller två områden och använder en rad olika tekniker. Djupa vävnadsterapeuter brukar använda alla delar av deras kroppar för att uppnå nivån av önskat tryck på en given plats i kroppen, såsom händer, fingrar, tummar, knogar, underarmar och armbågar. Din terapeut kommer bara att gå till den nivå av tryck som du är bekväm med, och kommer att försöka prata med dig under hela sessionen för att försäkra dig om att du är okej.

Mer info nedan

Certifierad personal

Hos oss på Optima by Mia Sassi kan du alltid känna dig trygg och säker. Våra instruktörer och terapeuter är alla certifierade och kvalitetssäkras kontinuerligt, detta för att bibehålla djupgående kunskap, hög kvalité och hög servicegrad. Vårt mål är att genom certifiering införliva ett helhetsperspektiv i branschen och omsorg om kunderna samt till att stimulera vår personal och elever till fortsatt och kontinuerlig kompetensutveckling samt regelbunden reflektion.

Mia Sassi Svensk Mästare 2018

Allt vi gör ska kännetecknas av högt resultat, kvalité och kundnöjdhet för att våra kundernas välbefinnande betyder allt för oss – Mia Sassi

Feedback från kunderna

All feedback från kunderna finns att ta del av på vår Facebook sida och på Google. Vänligen svep till vänster för att se fler inlägg från kunderna.

Duktig och kunnig massör. Så henne rekommenderar jag starkt. Jag kommer verkligen komma tillbaka hit!
Therese Nilsson
Bästa massage i Göteborg.
Claudio Espinoza
Jag har både blivit masserad och fått super läckra fransar. Har varit nöjd varje gång! Du är bäst Mia
Tiina M. Trapp
Grym massage. Tar i och det hjälper verkligen.
Patrik Hansson
Jag hade spänningshuvudvärk till och från i 2 veckor satt på akuten pga detta sen så kom jag på att bästa mia kanske kunde massera min nacke och rygg då jag hoppat på kryckor och suttit stilla ganska mycket så tänkte jag att det kanske var en närv som låg i kläm så jag besluta att fråga om du kunde massera och när du kom till min nacke så blev jag lite yr jag kände att det släpte lite äcklig kännsla men även skön så tack bästa Mia och lycka till nu med företaget och jag låvar att jag skall komma ut till dig som du får massera mig igen kanske behövs när jag börjar jobba igen ..... du får 1000 poäng av mig
Rebecca Andersson

Fortsättning:
Det kommer att uppmuntras att du andas djupt, eftersom ytterligare syre hjälper till i frisättnings processen. Efteråt kommer du att bli ombedd att dricka mer vatten än vanligt, eftersom det spolas ut de toxiner och metaboliska syror som frigörs från musklerna under sessionen. Du kommer också att bli ombedd att undvika diuretika (saker som dehydrerar dig) under de närmaste 24 timmarna, till exempel koffein, alkohol, och salt, eftersom detta också reverserar läkningsprocessen. Ofta när människor sväller är det för att de inte har konsumerat tillräckligt med vatten, eller de har inte helt undvikit diuretika helt.

Vad är djupvävnadsmassage bra för?

 • Kronisk smärta från gamla skador
 • Repetitiva stressskador (arbetar vid ett skrivbord eller liknande)
 • Styvhet och Immobilitet
 • Scar Tissue / Adhesions
 • Pisksnärt
 • TMJ
 • tendinit
 • Ischias
 • Postural avvikelser
 • Smärta / Muskel Spasms

Djupvävnadsmassage rekommenderas inte för?

 • Diabetes
 • Gravida
 • Neurologiska störningar
 • Trauma eller kirurgipatienter
Bokningsregler

Avbokningsregler
Om du av någon anledning måste avboka din tid, vänligen gör det minst 24 timmars innan behandlingen. Detta för att vi ska ha en chans att erbjuda din tid till någon annan. Avbokningar som sker mindre än 24 timmar före behandlingen, kommer att resultera i 100% avbokningsavgift och rabattkoden kommer att vara ogiltig.

Anländer sent
Din tid är bokad speciellt för dig. Om du är sen, kommer vi inte att ge bort din tid till någon annan. Ditt behandling kommer att bli kort och våra avgifter gäller fortfarande.

Boka tid nu

Tiderna går åt så passa på att boka redan nu

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart